Køkkenet på Comwell Copenhagen Portside
Artikel
09.08.2021

Hotelkædens nye stærke led

Med en placering i den nye bæredygtige bydel, Nordhavn, er Comwells største og første hotel i København på hjemmebane.

Der er 120 skridt til Metroen, som på 6-7 minutter fragter gæsterne til Kgs. Nytorv. Snart sejler vandtaxaen gennem det nye kanalsystem til centrum. En tur, der starter mellem Nordhavnens historiske pakhuse og det nye, spektakulære bolig-, uddannelses- og kontorbyggeri, som tilsammen bliver en helt ny, meget attraktiv bydel i København.

Det nye Comwell Copenhagen Portside sætter standarden – både arkitektonisk og klimamæssigt.

Grønt ved vandet

Vandet fra de nye kanaler spejler sig i de kobberfarvede metalplader omkring vinduerne i den 5 etager høje, hvide bygning. Med tiden vil masser af nedhængende grønne planter understreger den bæredygtige certificering af byggeriet, som også sætter sit præg på et køkken, der er højt prioriteret.

”Comwell har 3 år i træk modtaget prisen som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde,” fortæller køkkenchef Rasmus Rasmussen.

Han har været en af de visionære kræfter i kædens omstilling til bæredygtig mad. ”Vi er overvejende et grønt avantgarde-køkken, der satser på sæsonens danske råvarer. I planteskabe i køkkenet og på tagterrassen dyrker vi bl.a. masser af urter foruden svampe i kaffegrums. Men desværre kan jeg ikke lave min egen honning på Portside, for bier kan ikke li’ at flyve over vand.”

Til gengæld forpligter placeringen på den eksotiske adresse, Orientkaj, synes Rasmus. Så der er masser af krydderier og leg med alle sanser i de dagligt, skiftende menuer.

Servering fra Comwell Portside

Den velfungerende legeplads

Det er et stort projekt, der er godt hjulpet af mange års tæt samarbejde mellem BENT BRANDT og Comwell-kæden. Resultatet af næsten tre års gensidig sparring og idéudveksling er blevet til en meget flot og velfungerende løsning.

Køkkenet er centralt placeret i midten – det er hotellets hjerte. Herfra giver brede, gennemgående transportveje nem adgang til restaurant, bar, 17 konferencelokaler og Ball Room med plads til 400 personer. Hotellet har 484 værelser.

I køkkenet og bageriet er der god plads og godt med lys og kig til himlen. Alle kan følge hinandens arbejde, og fra restauranten har gæsterne udsyn til kokkenes arbejde med den sidste finish i det flotte front cooking-køkken.

I hovedkøkkenet er miljøvenlige CO2-køle- og frostrum placeret langs væggene – bl.a. et kølerum kun til frisk fisk, der med sine 2°C sikrer mod sure Smileys. Tusindvis af glas er overskueligt placeret i Cambro-systemer ved tjenergangen, og både Comwell-kædens genkendelige, faste porcelæns-sortiment og serier udvalgt specielt til Portside er praktisk placeret i de skabe under arbejdsbordene, hvor de bruges.

Og det er nøje udvalgte serier, kan direktør Chren Vilander Thomsen fortælle. Sammen med både køkken- og restaurantchefen er udvælgelsen sket i showroomet hos BENT BRANDT i Aarhus.”Det er vigtigt, at alle parter er enige om valget. Det nytter ikke, at tjeneren synes, tallerkenen med stor fane er flot, hvis kokken kan se, at der ikke er plads til opbevaring i køkkenet – eller kokken vælger tallerkener, der er så tunge, at serveringen kræver flere tjenere. Og så skal det fungere som en flot helhed på bordet, så vi har afprøvet et utal af kombinationer på 2-personers borde, som er dem, vi sætter sammen i restauranten.

Rational XS

Bryder med det traditionelle

Åben forbindelse får funktionerne i receptions-, café-, restaurant-, lounge- og co-work-områder til at flyde sammen til en etage, der emmer af liv døgnet rundt. Store gardiner kan opdele området i hyggelige nicher indrettet ikoniske, danske møbler.

”Vi bryder på mange måder med dét, vi kender,” fortæller direktør Chren Vilander Thomsen. ”Receptionisterne står ikke nødvendigvis bag skranken, men tager måske imod gæsterne allerede ved indgangen – al ind- og udtjekning foregår jo alligevel uden papir på mobiltelefon. I nattetimerne sørger personalet i receptionen også for baren. Her har køkkenet forberedt et udvalg af mad og drikke til både roomservice og til dem fra lokalområdet, der kommer forbi. Alt sammen serveret i bæredygtig engangsemballage.”

En kæde med nye led

I restauranten kan gæsterne om morgenen og til frokost selv tappe et stort udvalg af drikkevarer, der kommer via pipeline fra kælderen. ”Vi portionsanretter så meget som muligt på vores morgen- og frokostbuffet. Det er delikat, og det minimerer madspild,” fortæller Rasmus Rasmussen. Restauranten serverer også a la carte.

Sult og tørst kan også stilles med to go fra foyerens deli-montre og retter fra caféens og barens menukort. For hotellets konferencegæster er der et utal af indbydende pausearealer med serveringsstationer.

Som alternativ til de højteknologiske konferencelokaler med smuk udsigt, kan parkeringskælderen omdannes til et rustikt selskabs- og udstillingslokale med plads til omkring 700 personer og serveringer fra food trucks.

Et gennemført business- og konferencekoncept kendetegner Comwell-kæden. Men det er også evnen til at lade de lokale rammer tilføre hotellerne sin egen profil, der har sikret successen – og førstepladsen i bæredygtighed.

Comwell Copenhagen Portside er ingen undtagelse.

Ost rives over pasta

Vi har leveret følgende til Comwell Copenhagen Portside

  • Rational iCombi Pro XS kombiovn
  • Rational UltraVent emhætte til XS kombiovnen
  • Cambro kop- og glaskurve
  • Franke kaffemaskiner
  • Affaldskværn
  • Minikasseroller i kobber
  • Savannah tallerkener
  • Stabla tallerkener
  • Saga tallerkener
  • Mugs krus
Rasmus Rasmussen
Kobberpander
Kaffestation
Stegning af svampe
Vakuumerede grøntsager
Svampe der gror i et skab
Planteskab
Tallerkenskab
Servering fra Comwell Portside
Affaldskværn
Tårne med opvaskebakker