Opskrift
03.03.2015

Brdr. Kochs opskrift på fennikel med krondild, karotter og rødløg

Vegetarhovedret til 4 personer
Til 4 personer

Dampet fennikel

  • 4 fennikler
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs
  • 30 g ingefær
  • 1½ ltr. grøntsagsfond
  • 16 små runde karotter
  • 2 stilke krondild
  • 1 knsp. fennikelfrø

Rødløgssalat

  • 2 rødløg
  • ½ dl soyasauce
  • ½ dl grøntsagsfond
  • 1 spsk akaciehonning

Pebermarinade

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • ½ spsk knust madagaskarpeber
  • ½ spsk knust rosenpeber
  • Reven skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Dampet fennikel
Fenniklerne vaskes, og det øverste af stænglerne skæres af. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Citrongræs skæres i tynde skiver, og ingefæren skrælles og skæres i tynde skiver. Karotterne vaskes. Grøntsagsfond sættes over i en gryde sammen med løgene, de hele fennikler, krondildkviste, ingefær, citrongræs og fennikelfrø. Koges under låg ved mellemvarme i 40 min. Fenniklerne tages op og afkøles. De skæres over og med en ske tages lidt af indmaden ud af dem. Fenniklerne kommes tilbage i gryden, karotterne tilsættes og indholdet dampes under låg i 5 min.

Rødløgssalat
Rødløgene pilles og skæres i tynde ringe, som halveres. Ringene kommes i en skål sammen med soyasauce, fond og honning. Marineres i 10 min.

Pebermarinade
Alle ingredienser røres sammen, trækker i 5 min. og kommes ved fenniklen.

Kan serveres med vilde ris vendt med lidt smør og sød chilisauce. Gulerødder eller jordskokker kan bruges i stedet for karotter.