Dampet fennikel
- 4 fennikler
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk citrongræs
- 30 g ingefær
- 1½ ltr. grøntsagsfond
- 16 små runde karotter
- 2 stilke krondild
- 1 knsp. fennikelfrø
Rødløgssalat
- 2 rødløg
- ½ dl soyasauce
- ½ dl grøntsagsfond
- 1 spsk akaciehonning
Pebermarinade
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
- ½ spsk knust madagaskarpeber
- ½ spsk knust rosenpeber
- Reven skal af 1 citron
Fremgangsmåde
Dampet fennikel
Fenniklerne vaskes, og det øverste af stænglerne skæres af. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Citrongræs skæres i tynde skiver, og ingefæren skrælles og skæres i tynde skiver. Karotterne vaskes. Grøntsagsfond sættes over i en gryde sammen med løgene, de hele fennikler, krondildkviste, ingefær, citrongræs og fennikelfrø. Koges under låg ved mellemvarme i 40 min. Fenniklerne tages op og afkøles. De skæres over og med en ske tages lidt af indmaden ud af dem. Fenniklerne kommes tilbage i gryden, karotterne tilsættes og indholdet dampes under låg i 5 min.
Rødløgssalat
Rødløgene pilles og skæres i tynde ringe, som halveres. Ringene kommes i en skål sammen med soyasauce, fond og honning. Marineres i 10 min.
Pebermarinade
Alle ingredienser røres sammen, trækker i 5 min. og kommes ved fenniklen.
Kan serveres med vilde ris vendt med lidt smør og sød chilisauce. Gulerødder eller jordskokker kan bruges i stedet for karotter.