Opskrift
15.11.2021

Helleflynder med vilde svampe, saltede stikkelsbær og hjemmesyrnet muslingefløde

Få Restaurant Havnærs opskrift på helleflynder her.
Til 4 kuverter

5 dage i forvejen saltes stikkelsbær:

  • 50 g stikkelsbær
  • 1 g salt

2 dage i forvejen laves syrnet fløde:

  • 5 dl fløde
  • ½ dl kærnemælk

Ingredienser

  • 500 g helleflynder i 4 stykker
  • ½ ltr. hjemmesyrnet fløde
  • 2 dl muslingefond
  • 50 g koldt smør i tern
  • 200 g vilde svampe, fx kantareller, pigsvampe eller lign.
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • Friske krydderier til syltelage, f.eks. timian og rosmarin

Fremgangsmåde saltede stikkelsbær

Blandes, gerne i vakuum, og stilles ved stuetemperatur i 5 dage indtil det er fermenteret.

Fremgangsmåde syrnet fløde

Blandes og stilles ved stuetemperatur i 2 dage, indtil blandingen er syrnet, cremet og tyk.

Fremgangsmåde

Syltede svampe
Halvdelen af svampene tages fra. Sukker, krydderier og eddike koges op. Lagen hældes kogende over halvdelen af svampene. Kan med fordel laves i forvejen.

Stegte svampe
Den anden halvdel af svampene sauteres let i smør med finthakket timian inden servering.

Helleflynder
Saltes og trækker på køl i et par timer. Dækkes med syrnet fløde og smør og bages i ovn ved 120 grader i ca. 10 minutter, eller indtil fisken er tilberedt.

Sauce af hjemmesyrnet muslingefløde
Når fisken er dampet sigtes væsken ned i en gryde sammen med muslingefond. Varmes forsigtig igennem og tilsmages med salt og peber.

Ved servering
Fisken anrettes forsigtigt og maskeres med saucen. Toppes med de forskellige elementer. Retten kan pyntes af med bitre urter efter eget valg.