“I har det vist hyggeligt sammen …”
Det går igen i rigtig mange gæsteanmeldelser: De jordnære nordvestjyder udviser værtskab i den bedste, helt uformelle klasse, godt hjulpet af maden, der er ligetil – og så alligevel ikke, som Daniel udtrykker det.
Det er opskriften fra 5 succesfulde år på Limfjordens Hus i Glyngøre, der sætter sit tydelige aftryk på Restaurant Havnær i det spektakulære byggeri på spidsen af Aarhus Ø – en opskrift, der fylder menukortet med masser af friske fisk og skaldyr, kærlighed til landet og Daniels omtalte twist.
I opskriften fra Glyngøre indgår også hav, skov og højt til himlen. Derfor var Anne og Daniel heller ikke i tvivl, da de stod på det rå betondæk til det underjordiske P-hus, der skulle være fundamentet for de kommende lejligheder, butikker og restauranter – med 50 meter til vandet og panoramaudsyn over Aarhus-bugten og Riis Skov.
Byggerester som design
2½ år og en corona-krise senere slog 24-årige restaurantchef Anne Bach Mortensen og 31-årige køkkenchef Daniel Wulff Justesen i juli dørene op til dét, som mange nok vil kalde et modigt sats. 660 m2 gennemført hyggelig restaurant med plads til 200 gæster inde og 50 på havnefronten, selskabslokaler, bar og lounge. Med tilhørende køkken med et misundelsesværdigt udstyr og indretning.
TV’s indretningsekspert, Søren Vester, har været med på råd omkring indretningen af restauranten. ”Vi tænker bæredygtigt i køkkenet, så han foreslog, at vi brugte overskudsmaterialer fra byggeriet i indretningen. Derfor er bordene og bardisken lavet af rester fra bygningens facadesten og de høje barborde af rester fra lejlighedernes gulve,” fortæller Anne. ”Vi lånte en gammel stald, hvor Daniel og jeg under corona-nedlukningen brugte 700 timer på selv at lave de 100 borde.”
Rigtig løsning i første tegning
Men køkkenindretningen krævede på et tidligt tidspunkt assistance, så på anbefaling fra en god kollega tog Daniel kontakt til BENT BRANDT. Her husker konsulent Per Plesner tydeligt spændingen, da han præsenterede det første forslag. ”Jeg kender sædvanligvis de kunder, jeg indretter for, rigtig godt, men Anne og Daniel var jo et nyt bekendtskab. Men resultatet er, at der stort set ikke er ændret en streg i de to år, projektet har kørt,” siger konsulenten, og køkkenchefen tilføjer: ”Og der er ikke noget, jeg ville ha’ gjort anderledes. Der er en supergo’ logistik, og det er nemt at gøre rent. Vi har også fået et 0°C-kølerum udført indvendigt i rustfrit stål og med coated fordamper til fisk og skaldyr. I det hele taget er det et rigtigt rart sted at opholde sig i så mange timer.”
Og det bliver til rigtig mange timer på jobbet for de 2 ejere. ”17 timer på en kort dag,” konstaterer Anne.
Medarbejdere flyttede med
”Vi er privilegerede. 8 af vore medarbejdere i Glyngøre tilbød at flytte med til Aarhus, da de hørte om vores planer,” siger de to ejere, der tydeligvis har tæft for at skabe en god arbejdsplads. ”Det er jo altafgørende.
Vi to kan ikke drive stedet alene, så alle skal føle ejerskab og vokse med successen. Derfor gør vi rigtig meget ud af medarbejderpleje og af respekten for hinandens arbejde. Tjenerne er også i køkkenet og kokkene ude blandt gæsterne, hvor det ikke handler om at være tallerkentaxa, men være vært for en god oplevelse.”
Og måske har rygtet spredt sig, for Anne og Daniel har faktisk ikke svært ved at tiltrække nye medarbejdere. Restaurant Havnær beskæftiger 30 personer.
’Aarhusianernes nye darling’
Det er ikke kun et personale med nærvær, der er årsag til, at restauranten er udnævnt til ’aarhusianernes nye darling’. Daniels uformelle gourmetkøkken med 7-retters menuer med ’Nær-oplevelser’ for 600 kr., gode frokosttilbud og ’Søndag i vandkanten’ med 10 små serveringer for 200 kr. tiltrækker det blandede publikum, Anne havde håbet på. ”Vi havde budgetteret med 42 gæster pr. aften, men gennemsnittet er 120.”
Dertil kommer udsolgte events med blandt andet italiensk tema, tapas og skaldyrsfestival. Så det har været ret vildt, dét Anne og Daniel satte gang i for 2-3 år siden.
Vi har leveret følgende til Restaurant Havnær
- MKN kogebord, stegeplade, grill, masseplade og friture
- Emfang
- Rational ovne
- Hobart opvaskemaskiner
- KWC forbruser og blandingsbatteri
- BWT omvendt osmoseanlæg og afkalkningsfilter
- Hoshizaki isterningmaskine
- Vakuummaskine
- Varimixer røremaskine
- Varmeskab og -bro
- Fryse- og køleborde inkl. kølebord med udvidet køl til fisk
- Viessmann køle- og fryserum – det ene kølerum er udført som specialkølerum til fisk og skaldyr
ISENKRAM
- RAK porcelæn
- Eclipse porcelæn
- Chef&Sommerlier Sequence vinglas
- Amefa bestik
- Chef&Sommerlier Black Oak bordkniv
- Shadow porcelæn
- Iris porcelæn