Vaniljeis (ca. 9 ltr.)
- 6 ltr. økologisk sødmælk
- 1,2 kg økologisk sukker
- 700 g økologiske æggeblommer
- 400 g hjemmelavet vaniljesukker
- 394 g økologisk sukker
- 4 g vaniljestænger
Chokoladeis (ca. 10 ltr.)
- Mørk chokolade 70%
- 6,45 ltr. økologisk sødmælk
- 1,56 kg økologisk sukker
- 910 g økologiske æggeblommer
- 195 g kakaopulver 20-22%
Hindbærsorbet (ca. 13 ltr.)
- 3,3 ltr. vand
- 3,3 kg økologisk sukker
- 3,3 kg æggehvider
- 3,3 kg hindbær
- 10 g Johannesbrød Kernemel
Fremgangsmåde vaniljeis
Blend vaniljestængerne meget fint i en ROBOT COUPE blender. Sigt vaniljen. Den rest vanilje, der bliver tilbage i sigten, blendes igen til helt fin konsistens. Bland vaniljepulver og sukker i blenderen til en helt fin konsistens.
Bland alle ingredienser i en gryde og varm stille og roligt op til 80°C under omrøring. Fyld ismassen i ismaskinen.
Fremgangsmåde chokoladeis
Kom chokoladen i en metalskål. Kom resten af ingredienserne i en gryde og varm stille og roligt op til 85°C under omrøring må ikke koge!. Hæld cremen over chokoladen og rør det hele godt sammen evt. i en blender. Fyld ismassen i ismaskinen.
Fremgangsmåde hindbærsorbet
Kog hindbær i ovn på damp i 20 minutter. Gem saften. Bland hindbær og hindbærsaft med sukker og ægge-
hvider. Kog vandet og hæld det varme vand sammen med de andre ingredienser og tilføj Johannesbrød Kernemel under piskning. Fyld ismassen i ismaskinen.