Opskrift
06.01.2014

Kæmperejer med mango-mynte salsa på fennikelsalat med vilde ris

En frokostfavorit fra Jonas Kragslund fra Best Western Nyborg Strand
10 personer

Som frokostret på buffet

  • 40 kæmperejer uden skal
  • 1 stk. fennikel
  • 50 g vilde ris

Mango-mynte salsa

  • 2 modne mangoer
  • 1 rødløg
  • ½ bdt. mynte
  • 1 lille stykke ingefær
  • 1 dl sød chilisauce
  • ½ dl limesaft
  • 1 dl honning

Fremgangsmåde

Kæmperejerne vendes i lidt rapsolie og krydres med chili, salt og peber. Herefter ristes kæmperejerne hurtigt (3-4 min.) på en meget varm pande. Kæmperejerne køles af i køleskab.

Mango-mynte salsa:
Mangoerne skrælles og skæres i fine tern, 5 × 5 mm. Rødløget og myntebladene hakkes fint. Tingene blandes med sød chilisauce, limesaft og honning. Smages til med revet ingefær, salt og peber. Lad salsaen trække et par timer.

Fennikel skæres i tynde strimler på mandolinjern og blandes med de kogte vilde ris.

Fennikelsalaten kommes op i små portionsskåle, hvor der anrettes 3-4 kæmperejer i hver med en spiseske mango-mynte salsa ovenpå.