10 personer
Som frokostret på buffet
- 40 kæmperejer uden skal
- 1 stk. fennikel
- 50 g vilde ris
Mango-mynte salsa
- 2 modne mangoer
- 1 rødløg
- ½ bdt. mynte
- 1 lille stykke ingefær
- 1 dl sød chilisauce
- ½ dl limesaft
- 1 dl honning
Fremgangsmåde
Kæmperejerne vendes i lidt rapsolie og krydres med chili, salt og peber. Herefter ristes kæmperejerne hurtigt (3-4 min.) på en meget varm pande. Kæmperejerne køles af i køleskab.
Mango-mynte salsa:
Mangoerne skrælles og skæres i fine tern, 5 × 5 mm. Rødløget og myntebladene hakkes fint. Tingene blandes med sød chilisauce, limesaft og honning. Smages til med revet ingefær, salt og peber. Lad salsaen trække et par timer.
Fennikel skæres i tynde strimler på mandolinjern og blandes med de kogte vilde ris.
Fennikelsalaten kommes op i små portionsskåle, hvor der anrettes 3-4 kæmperejer i hver med en spiseske mango-mynte salsa ovenpå.