2 pers
Ingredienser
- 9 æg
- 3 dl sødmælk
- Salt og hvid peber
- 1 spsk. stegemargarine eller fedt fra det stegte flæsk
Tilbehør
- 2 tomater udskåret i både
- Friskhakket purløg
- 6 skiver bacon/røget flæsk, 1 cm tykke (stegestykket)
- 6 skiver fersk flæsk (stegestykket)
Fremgangsmåde
Flæsket steges på en varm pande, til stykkerne er sprøde, men ikke tørre. Stilles til side.
Æg og mælk samt krydderier piskes godt sammen, og stilles til side. Margarinen eller endnu bedre, noget af fedtet fra stegeflæsket, kommes på en pande ø16-22 cm, til det ryger.
Æggemassen hældes igennem en sigte ned på panden, og den sættes straks i en 250 grader forvarmet ovn. Æggekagen vil nu soufflére op. Straks efter, at den kommer ud af ovnen, pyntes med tomat, derefter purløg og til sidst det stegte flæsk. Serveres straks, mens den stadig soufflérer op.
Velbekomme.