Opskrift
04.05.2018

Rød haydari

Den smager himmelsk og er mættende – og passer både som dip og som tilbehør til grøntsager eller lignende.

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 400 g feta
  • ½ dl bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vand
  • 2 små fed hvidløg
  • Salt, peber og evt. chili

Fremgangsmåde

Fjern stilk og kerner fra peberfrugterne. Skær dem i kvarte og læg dem på en bageplade med skindsiden opad.

Grill peberfrugterne øverst i ovnen ved 200ºC i ca. 10 minutter. De er klar, når de får sorte pletter. Læg de varme peberfrugter i en frysepose, som bindes, og lad dem køle af. På den måde er det lettere at fjerne skindet.

Når peberfrugterne er kølige, fjernes skindet, og frugtkødet skæres i grove stykker.

Bland med feta, persille, olie, vand og hvidløg til det er en grov dip. Smag til med salt, peber og evt. chili.