7 stk æbleskiver
Tørre ingredienser:
- 1½ dl groft ølandshvede
- 2 tsk. mørkt maltmel
- 1 tsk. muscovadosukker
- ¼ tsk. bagepulver
- 1 nip salt
Æg:
- 1 stort æg – delt i blommer og hvider
Våde ingredienser:
- 1¼ dl kærnemælk
- 1 spsk. smør
Fyld:
- 75 g revet mørkt rugbrød
- 75 g stegte flæsketern
Tilbehør:
- 2 dl rød æblemos
- 150 g stegt flæsketern
- 14 bagte løgbåde
- 1 rødt æble i tern
- Timianblade
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser.
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne.
Rør den tørre blanding i den våde.
Tilsæt revet rugbrød og flæsketern.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.
Bag æbleskiverne i smeltet smør.
Anret med rød æblemos pyntet med løgbåde, æble- og flæsketern samt lidt timian.
Tips
Om rød æblemos: Hvis du koger røde æbler møre med skrællen på og moser dem gennem en sigte, får du en flot rød mos.
Om flæsketern: Vi brugte flæsk fra en god gris, der var let sprængt i en salt/sukkerblanding med timian og skåret i tern inden stegning.