14 stk æbleskiver
Tørre ingredienser:
- 2½ dl hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
Æg:
- 3 æg – delt i blommer og hvider
Våde ingredienser:
- 2½ dl sødmælk
- 2 spsk. smør
Fyld:
- 100 g saltkaramel
- 30 g ristede, hakkede hasselnødder
Pynt:
- 75 g saltkaramel
- Flagesalt
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser
Rør våde ingredienser ud i æggeblommerne
Rør den tørre blanding i den våde
Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen
Bag æbleskiverne i smeltet smør
Put ca. 1 tsk. saltkaramel og lidt nødder i midten og dæk med dej før vending
Pynt de bagte æbleskiver med ekstra saltkaramel og saltflager
Tip
En dessertæbleskive, der med fordel kan serveres med is.