4 personer
Ingredienser
- ½ løg (hakket)
- 4 hvidløgsfed (finthakket)
- 2 spsk. ingefær (friskrevet)
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. olivenolie
- 3 tsk. karry
- 1 spsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt koriander
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. chiliflager
- 1 tsk. limeblade
- 5-6 dl. grønsagsfond
- 100 g økologiske gule linser
- 100 g økologiske røde linser
- 100 g økologiske grønne linser
- 2 små dåser økologiske, hakkede tomater
- 1 lille dåse økologisk kokosmælk
Raita
- 2 dl. drænet yoghurt
- ½ agurk (groftrevet)
- 1 fed hvidløg (presset)
- lidt spidskommen
- 2 spsk. løg (finthakket)
- salt
- peber
Dahl
Varm olie i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg, løg og ingefær.
Rør rundt i 1 minut, hvorefter alle krydderier og limeblade tilsættes.
Det hele svistses af i 1 minut mere under omrøring.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grønsagsfonden og de hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 45 minutter og rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for fast.
Smag til med kokosmælk, salt og peber.
Serveres i skåle med frisk koriander på toppen og Raita. Hjemmebagt naanbrød kan anbefales.
Raita
Alle ingredienser røres sammen og trækker 2-3 timer inden servering.