Opskrift
01.10.2019

Vegansk citronmousse med rabarbersorbet

Få opskriften på en dejlig vegansk dessert udviklet af Nørrebro Bryghus.

Rabarbersorbet

  • 2.500 g rabarber
  • 1.875 g vand
  • 1.875 g citronsaft
  • 1.560 g sukker
  • 650 g glukose
  • 60 g agar agar
  • Skal fra en halv citron
  • Salt

Vegansk citronmousse 1 ltr. - trin 1

  • 2,5 dl sojafløde
  • 2 spsk. citronsaft

Vegansk citronmousse 1 ltr. - trin 2

  • 1 dl vand
  • 1 dl citronsaft
  • 1 spsk. agavesirup
  • 200 g flormelis
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 6 g agar agar
  • Skal fra en halv citron

Fremgangsmåde

Rabarbersorbet
Alt koges op, blendes og sigtes. Tilsæt efterfølgende agar agar. Blend til den er helt glat og smag til med citronskal og salt.

Vegansk citronmousse - trin 1
Fløde og citron piskes, til det er stift.

Vegansk citronmousse - trin 2
Kog vand, citronsaft, agavesirup, flormelis, gurkemeje og agar agar sammen. Lad det koge i ca. 2 min. 
Køl massen ned til 45°C. Vend derefter flødemassen (trin 1) i og tilsæt citronskal.