Intet smager så godt som fedtfattigt og sundt
For Christina består en væsentlig del af den daglige træning i at holde andre i god form gennem en smagsmættet og gennemtænkt buffet på det kontorhotel ved Roskilde, hvor hun er køkkenchef. Her er man ikke 'på skrump' efter jul – det er man hele året, uden at man kan smage det
Overskriften er Christinas motto, og derfor er konceptet 'Køkken Fri Fornuft' hos Cheval Blanc-kantinerne også den perfekte ramme for den ambitiøse landsholdsdeltager. "Det skal være lækkert og sundt og sammensat, så vores gæster ikke tager på. Og det skal give energi med et stabilt blodsukker, så den velkendte trang til søde sager om eftermiddagen ikke opstår," fortæller Christina, der ved OL stod for vegetarhovedretten med masser af protein.
På skrump – hele året
Og jo, gæsterne i kontorhotellets kantine er på skrump efter jul, konstaterer Christina, men bortset fra at et af Cheval Blanc-kædens 12 årlige temaer næsten altid er fisk i januar/februar, er buffeten ikke ekstraordinær fedtfattig i disse måneder. "Vi har i forvejen reduceret brugen af sukker, og vi bruger ikke fede mejeriprodukter, men masser af skyr til bl.a. de proteinberigede retter," fortæller den uddannede kok, der dog gør en undtagelse i ny og næ. "En smule fløde, når det gør noget godt for retten, men kun i mængder, man ikke bliver tyk af."
Også portionsanretning på små tallerkener og skåle bidrager til, at gæsterne kan holde vægten, men skulle BMI'et vokse, er Christina og hendes kolleger uddannet til at kunne vejlede om, hvordan den ideelle morgenmad og frokost sammensættes. Dertil kommer, at Cheval Blanc-kædens kantiner har mulighed for at få besøg af en ernæringskonsulent, der kan hjælpe interesserede gæster med at opbygge en sundere livsstil.
Den fede dialog
Gæsterne kan også søge inspiration i den kogebog, som Christina sammen med andre af kædens køkkenchefer netop har udviklet. Du får et par smagsprøver fra OL-vinderen her på siden. Og jagten på medaljer fortsætter, for den 28-årige sjællænder er vild med alt dét, som mødet og dialogen med de andre deltagere på Cateringlandsholdet giver hende. For ikke at tale om udfordringerne i at konkurrere på kreativitet og akkuratesse.